Сучасна польська крайня правиця в епоху «постполітики». Спроба реконструкції тенденцій на прикладі Національного Відродження Польщі та Організації польських монархістів - Меллер , Аркадиуш (Social Development and Security, 2020)
В статті проведений історичний аналіз національного відродження Польщі. Виявлено, що національне відродження Польщі не обмежувалось суто політичною діяльністю, а й здійснювало діяльність: науково-видавничу – у формі Національно-радикального інституту, що існував з 1995 р., який започаткував і керував видавничою серією під назвою: Бібліотека «Щербця» («Szczerbca»); парамілітарно-виховну, яка прийняла форму молодіжної скаутської організації Hufce Polskie, що існувала з 1996 року; на профспілковому полі – створено власне профспілкове відділення під назвою Вільна профспілка «Наша справа» («Nasza Sprawa»); академічну – наприклад, шляхом створення клубів, академічних секцій в вищих навчальних закладах (наприклад, в Університеті Миколи Коперника в Торуні, Національна секція Незалежної студентської асоціації була створена в 1996 році, яка проіснувала до 1997 року); релігійну – не лише підтримуючи католицьку традицію в партійній пресі, а й беручи участь у паломництві або залучаючи до роботи католицькі організації, такі як Асоціація «Christus Rex», або засновуючи власні, такі як Братство св. Казімєжа або Рух Католицької Дії.